Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou
Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou
TĚSTO:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 5 polévkových lžic oleje
- 200 g hladké mouky
- špetka soli
KRÉM:
- 250 g másla
- 200 g cukru moučka
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce rumu
- 600 g uvařených brambor ve slupce
ŠLEHAČKA:
- 2 kelímky (400 g) smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 kelímek (250 g) zakysané smetany
- cukr moučka podle chuti
NA DOHOTOVENÍ:
- rum
- marmeláda (džem)
- nastrouhaná čokoláda
POSTUP:
Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce.
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.
Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 15 minut - zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.
Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.