Řez Caffé Latte
Řez Caffé Latte
KORPUS:
- 6 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- 2 lžíce prosátého kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- 8 lžic horké silné kávy
- 2 lžíce oleje
NÁPLŇ:
- 0,5 l mléka
- 2 pudinky Caffé Latte
- 3 lžíce cukru
- lžička rozpustné kávy
- 200 g másla
- vanilkový cukr
- lžíce rumu
- 200 g Créme fraiche (kysaná smetana francouzského typu)
- 400 ml smetany ke šlehání + 2 ztužovače nebo rostlinnou šlehačku - není třeba ztužovač
POSTUP:
Nejdříve uvaříme 2 pudinky v 1/2 l mléka s 3 lžícemi cukru. Necháme vychladit.
Vejce ušleháme s cukrem a postupně po lžících přidáváme horkou kávu. Šleháme do pěny.
Přidáme mouku, olej, kakao a prášek. Lehce vše smícháme a pečeme na pečícím papíru a plechu s vyšším okrajem asi 8-10 minut.
Necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme máslo s cukrem a přidáváme po lžících pudink.
Nakonec vmícháme rum a smetanu. Vyšleháme do hustého krému. Natřeme na korpus a na to ušlehanou šlehačku. Ozdobíme.