Řez Caffé Latte

Řez Caffé Latte

KORPUS:

  • 6 vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce prosátého kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 8 lžic horké silné kávy
  • 2 lžíce oleje

NÁPLŇ:

  • 0,5 l mléka
  • 2 pudinky Caffé Latte
  • 3 lžíce cukru
  • lžička rozpustné kávy
  • 200 g másla
  • vanilkový cukr
  • lžíce rumu
  • 200 g Créme fraiche (kysaná smetana francouzského typu)
  • 400 ml smetany ke šlehání + 2 ztužovače nebo rostlinnou šlehačku - není třeba ztužovač

POSTUP:

Nejdříve uvaříme 2 pudinky v 1/2 l mléka s 3 lžícemi cukru. Necháme vychladit.

Vejce ušleháme s cukrem a postupně po lžících přidáváme horkou kávu. Šleháme do pěny.

Přidáme mouku, olej, kakao a prášek. Lehce vše smícháme a pečeme na pečícím papíru a plechu s vyšším okrajem asi 8-10 minut.

Necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme máslo s cukrem a přidáváme po lžících pudink.

Nakonec vmícháme rum a smetanu. Vyšleháme do hustého krému. Natřeme na korpus a na to ušlehanou šlehačku. Ozdobíme.