Punčové řezy
Suroviny
1.plát:
5 vajec
100 g mletého cukru
100 g polohrubé mouky
2.plát:
5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
špetka červené potravinářské barvy
Na potření:
rybízová marmeláda
a cukrový rozvar:
250 ml vody krátce povařit
s 350 g cukru
a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
a rumové aroma
Poleva:
moučkový cukr
trochu teplé vody
trochu citrónové šťávy
Nebo také můžeme použít hotový fondán, který koupíte ZDE
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut. Je třeba aby se v pláty nepřesušily
-
Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.
-
Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.