Návod na Čokotransfer
Chocotransfer - jedná se o techniku zdobení za použití čokolády. Touto technikou se přenáší vzor z folie - čokotransferu, na čokoládu.
Vzor je vytvořen z kakaového másla, který se vlivem tepla čokolády přenáší na povrch čokolády.
Z plátu se pak vykrajují tvary na ozdobu dortů, pohárů či dezertů. Můžete také z fólie nastřihat pruhy a z těch vytvarovat mašli, ruličky a pod.
Návod na zdobení dortu
1. Připravíme si čokotransfer a kvalitní čokoládu. Nejlépe pravou čokoládu.
2. Při teplotě 27 - 30°C rozetřeme čokoládu na čokotransfer
3. Čokotransfer s rozetřenou čokoládou podeberte dlouhou špachtlí a ihned nadzvedněte z pracovní plochy .
4. Přiložte na obvod dortu.
5. Dort vložte do lednice a nechejte čokoládu důkladně zatuhnout. Minimálně 20 minut.
6. Je-li čokoláda dobře ztuhlá, jde sloupnout snadno.
7. Dort dozdobte dle vlastní fantazie