Napoleonské klobouky
Napoleonské klobouky
Suroviny:
250 g hladké mouky,
1/2 bal. práš.do peč.
65 g mletého cukru,
vanilkový cukr
1 lžíce mléka
1 žloutek
125 g másla
Postup: všechny suroviny zpracujeme v těsto, necháme vychladnout v ledničce. Poté těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka - asi 5-6 cm, potřeme rozšlehaným bílkem, na střed klademe hromádku náplně, třemi prsty zmáčkneme okraje do tvaru klobouku, uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme 12 - 15 min. při 180 °C
Ořechová náplň: 100 g mletých ořechů 2 lžíce mletého cukru, 2 lžíce rumu, 1/2 bal. skořicového cukru, citronová kůra, 40 g rozinek, 1 bílek
Cukroví je chutnější týden uleželé