Mocca oválky
Mocca oválky
Suroviny:
70 g mletého cukru
140 g tuku-stella
210 g hladké mouky
50 g mletých oříšků
20 g mleté zrnkové kávy
Postup: všechny suroviny zpracujeme v tuhé těsto, které necháme zaležet v lednici min. 1 hodinu.
Těsto rozválíme a vykrajujeme vroubkovanou formičkou oválky,
klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po upečení slepujeme kávovým krémem vždy dva oválky k sobě. Povrch potíráme kávovou polevou.
Kávový krém: 130 g másla, 150 g mletého cukru, 1,25 dcl silné černé kávy, 1 lžíce hrubé mouky.
Vychladlou černou kávu rozmícháme s moukou a uvaříme v hustou kaši. Samostatně vyšleháme máslo s cukrem a a vychladlou kaši po troškách zašleháváme.
Kávová poleva: 240 g mletáho cukru, 3 lžíce silné černé kávy
Umícháme vařečkou takovou konzistenci,aby se poleva dala nožem roztírat a nestékala. nakonec napíšeme čokoládovou polevou M .