Marcipánové kostičky v bílé čokoládě
MARCIPÁNOVÉ KOSTIČKY V BÍLÉ ČOKOLÁDĚ:
ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA:
80g moučkového cukru
100g hořké čokolády
100g másla
1 vanilkový cukr
50g mletých piškotů
6 lžic rumu
500g marcipánu
200g bílé čokolády
50g rostlinného oleje
Postup:
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, máslo, oba cukry, promícháme a odložíme stranou.
Přidáme piškoty a rum, necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Marcipán si rozválíme na slabý plát, rozdělíme na dva stejné obdelníkové díly.
Na tác si dáme potravinářskou folii, na ní přenesu první marcipánový plát, na něj rovnoměrně uhladím čokoládovou nádivku.
Přitisknu druhý marcipánový plát, uhladím do roviny a dám ztuhnout do ledničky.
Druhý den plát otočím, nakrájím na stejné kostičky. Každou kostičku namočím do bílé čokolády (rozpustím si jí ve vodní lázni s olejem) a posypu sekanými pistáciemi.
Uchováváme v chladu ♥