Mandarinkové řezy
Těsto:
5 celých vajec a 250 g mletého cukru šleháme metlou při nejvyšších otáčkách tak dlouho, až je hmota tuhá - vyzkoušíme prstem... v dobře vyšlehané hmotě musí zůstat chvilku rýha. Snižte šlehání na 1. stupeň a přidejte postupně 250 g polohrubé mouky. Hotovou hmotu rozetřete na plech s pečícím papírem.
Pečeme při teplotě 180°C do růžova.
Dohotovení:
Vychladlý piškot na několika místech propíchneme vidličkou a pokapeme nálevem (cukr+rum+voda), potřeme marmeládou a rozetřeme mandarinkový krém. Na povrch rozetřeme zrcadlovou polevu MORROR libovolné příchuti. Dozdobíme šlehačkou.
Mandarinkový krém
125 ml nálevu z mandarinkového kompotu vlijeme do mísy, vsypeme 125g ztužovače Zeesan metličkou důkladně šleháme.
Samostatně ušleháme 500 ml šlehačky 33% - ušleháme do tuha, přidáme 200 ml zakysané smetany. Vmícháme připravený ztužovač a nakonec celé mandarinky z kompotu. Ihned rozetřeme na piškot a necháme 1 hodinu stabilizovat v lednici.