Kávové štafetky
KÁVOVÉ ŠTAFETKY:
Suroviny:
Upečeme si tři pláty:
260g cukr krupice
12 bílků
120g hladké mouky
120g vlašských ořechů
Cukr s bílky si vyšleháme do pevné konzistence.
Ručně vmícháme mouku a ořechy, rozdělíme na tři plechy vyložené pečícím papírem, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme péct.
Hlídáme, abychom je nevysušili. Sloupneme a necháme zcela vychladnout.
Krém:
80g másla
80g hladké mouky
100g moučkového cukru
250ml uvařené silné kávy
150g másla
40g moučkového cukru
Na krém si v hrnci rozpustíme 50g másla a necháme vychladnout.
Přidáme mouku a 100g cukru, vrátíme na sporák a mícháme až se vše spojí.
Zaliji uvařenou kávou a mícháme do husté kaše.
Necháme vychladnout.
150g másla a 40g moučkového cukru ušleháme do pěny, po lžících zašleháme kávovou kaši, krém krásně při šlehání nabude.
Na první plát dáme polovinu krému, přikryjeme druhým plátem a namažeme druhý díl krému, přikryjeme třetím plátem, necháme vychladit v ledničce.
Já krám na řezy o velikosti 3,5x5 cm a šikmo máčíme v čokoládě.
Na obrázku jsou řezy polité čokoládou a zdobené čokotransferem. (transfer folie)
TRANSFER FOLIE:
Ráda používám transfer folie.
Rozehřeji si ve vodní lázní 200g tmavé čokolády, teplou jí naliji a rozetřu na štafetky, přitisknu folii tou potištěnou stranou, uhladím a nechám zatuhnout v ledničce, pak sloupnu a řezy si nakrájím na malé kostičky.