- 6 žloutků
- 200 g krystalového cukru
- 4 lžíce kakaa
- 8 lžic vlažné vody
- 80 g polohrubé mouky
- 6 bílků – sníh
- 45 g másla
- 45 g polohrubé mouky
- 3 dl mléka
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 1 ½ lžíce kakaa
šlehačka tmavá:
- 1 slazená šlehačka (Hole – rostlinná)
- 2 lžíce kakaa
- trošku mléka na rozmíchání kakaa
Snadnější je použít již hotovou kakaovou šlehačku ZDE
šlehačka světlá:
- 2 slazené šlehačky (Hole – rostlinná)
Postup -korpus:
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přilijeme vodu, přidáme mouku s kakaem a vmícháme sníh. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané dortové formě (průměr 26 cm).
Krém:
250 ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50g tuku Omega. 250 g másla, cukr a rum dle chuti.
Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, občas zamícháme, aby se neudělal škraloup. Mezitím vyšleháme moučkový cukr smíchaný s kakaem a máslo, po částech vešleháme vychladlou kaši a dobře vymícháme.
Šlehačka:
Kakao rozmícháme v trošce mléka, přilijeme do šlehačky a vyšleháme. Druhou šlehačku vyšleháme samotnou.
Krém natřeme na vychladlé těsto, necháme chvíli ztuhnout v lednici, pak potřeme částí bílé šlehačky a vrch ozdobíme tmavou a bílou šlehačkou. Můžeme posypat např.strouhanou čokoládou.