Co je VODNÍ LÁZEŇ

Na vodní lázeň potřebujeme dvě nádoby, kdy jde jedna vložit do druhé a ta menší se při tom nedotýká dna.
Do většího dáme vodu - tolik, aby se dno toho menšího trochu ponořilo (tak 1 - 2 cm). Do toho menšího dáme tuk a  čokoládu, nebo prostě to, co chceme ohřát - rozehřát - šlehat ve vodní lázni.

Velkou nádobu dáme  na plotýnku (oheň) a zahříváme tak, aby voda začala mírně vařit (nedoporučuji prudký var, mohla by voda vystříknout až do toho menšího kastrolu a někdy i srazit či jinak znehodnotit jeho obsah) a tím se ti opatrně a šetrně ohřívá i obsah toho menšího.

VODNÍ LÁZEŇ potřebujeme při rozpoštění čokolády (čokoládové polevy) ale také při přípravě "KRÉMU SE ŠLEHANÝMI VEJCI"  (mezi námi - je úžasný) recept ZDE: