Brambůrky z marcipánu
MARCIPÁNOVÉ BRAMBŮRKY
Suroviny:
1/4 kg dětské krupice
1/4 kg práškového cukru
100 g másla
4 lžíce vody
1/2 lahvičky mandlové tresti
balíček dětských piškotů
kakao
práškový cukr na obalení
rum
Postup marcipánové těsto: z krupice, cukru, másla, vody a mandlového aroma připravíme těsto, necháme 24 hodin odležet v lednici zabalené v igelitu. Propracujeme, rozválíme, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Piškoty slepíme kakaovým krémem, namočíme do rumu a zabalíme do těsta, obalíme ve směsi z kakaa a cukru.
Postup na dohotovení: piškoty slepujeme krémem, (krém můžete zvolit dle své vlasní chuti, já dávám čokoládový krém). Piškota z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. Děláme tak proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se nám.
Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau smíchatného s cukrem, nebo jen kakaem.
Pokud chcete mít povrch brambůrku stále krásně sametový, použijte NEVLHNOUCÍ KAKAO
Hotové vkládáme do papírových košíčků ZDE: