Arašídové řezy se žloutkovým krémem

Arašídové řezy se žloutkovým krémem

TĚSTO:

  • 12 bílků
  • 12 lžic cukru
  • hrnek namletých arašídů nesolených
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky

NÁPLŇ:

  • 12 žloutků
  • 1/2 hrnku cukru
  • 250 g másla

POSTUP:

Bílky vyšleháme do husté pěny za postupného přidávání cukru. Pak přidáme arašídy a mouku. Opatrně promícháme a rozdělíme na 3 části.

Každou část rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180°C asi 8 minut. Pláty sundáme z papíru a dáme stranou.

Mezitím si nad parou vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Vedle ve větší míse si připravíme změklé máslo a smícháme s vychladlou žloutkovou hmotou.

Můžeme dochutit vanilkou nebo rumem, koňakem atd. Pláty pak natřeme náplní a slepíme na sebe.

Povrch posypeme strouhanou čokoládou.