Arašídové řezy se žloutkovým krémem
Arašídové řezy se žloutkovým krémem
TĚSTO:
- 12 bílků
- 12 lžic cukru
- hrnek namletých arašídů nesolených
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
NÁPLŇ:
- 12 žloutků
- 1/2 hrnku cukru
- 250 g másla
POSTUP:
Bílky vyšleháme do husté pěny za postupného přidávání cukru. Pak přidáme arašídy a mouku. Opatrně promícháme a rozdělíme na 3 části.
Každou část rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180°C asi 8 minut. Pláty sundáme z papíru a dáme stranou.
Mezitím si nad parou vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Vedle ve větší míse si připravíme změklé máslo a smícháme s vychladlou žloutkovou hmotou.
Můžeme dochutit vanilkou nebo rumem, koňakem atd. Pláty pak natřeme náplní a slepíme na sebe.
Povrch posypeme strouhanou čokoládou.